kerstetiquette

Tien Kerst Etiquette Weetjes

Tien Kerst Etiquette Weetjes

 1.Schrijf in uw kerstkaart een persoonlijke boodschap.

2.Dresscode blacktie/gala? Draag geen horloge: namelijk “gezelligheid kent geen tijd.

3.Bent u uitgenodigd voor diner bij iemand thuis: kom dan nooit te vroeg en hoogstens 15 minuten te laat.

4.Cadeautjes: meteen uitpakken zodra u het krijgt en als u het vreselijk vindt zegt u niet: “sorry, maar ik vind het geen mooie vaas”, maar zegt u: “dank u voor het cadeau”. Zo zegt u niets verkeerd. Als u besluit het cadeau daarna stiekem weg te geven: s.v.p discreet en niet binnen de kennissenkring.

5.Als u een fles wijn krijgt dan hoeft u deze niet op die avond te schenken.

6.Familieleden/vrienden aan het diner die elkaar niet uit kunnen staan? Maak vooraf een tafelschikking en zorg ervoor dat ze ver uit elkaar zitten.

7.Uw broodbordje staat links van u en (stok)broodjes worden gebroken, niet gesneden.

8.Complimenteer de kok voor het lekkere eten en gastheer/vrouw voor gastheerschap. Bedank hem/haar de dag erna per telefoon, kaart, sms of e-mail.

9.Bent u in Japan? Ga dan met kerst langs Kentucky Fried Chicken. Dat is traditie. Meer dan 240.000 emmers met kip worden daar tijdens kerstmis verkochtJ.

10.Glühwein: wordt traditioneel gedronken op de Duitse Weihnachtsmarkt, meestal uit een gedecoreerde mok met vermelding van het jaar en de plaats van de kerstmarkt. U hoort de beker mee naar huis te nemen als souvenir. Glühwein kunt u het beste 30 minuten verwarmen (niet koken), warm drinken en serveren met plakjes sinaasappel. Cheers!

 Ik wens u een prachtige, liefdevolle en stijlvolle kerst toe.

 Anne-Marie van Leggelo

Tags: geen tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *