Goed Gastheerschap

Wees een goede gastheer.
Zodat uw klanten zich welkom voelen.

U wilt dat uw klant zich gast voelt. U besteedt zorg aan vriendelijke en correcte communicatie, aan een goede ontvangst, aan de inrichting van uw vergaderkamer of de andere ruimte(s) waarin de gast verblijft. Dat is goed gastheerschap. Alles wat we doen om de klant/gast te behagen, voor ons te winnen en te behouden. Aan uw gastheerschap meet de klant af hoe belangrijk hij voor u is en hoeveel moeite u doet om hem tevreden te stellen.

Het Etiquette Bureau legt in haar trainingen Gastheerschap de focus op twee specifieke onderwerpen, Gastvrijheid en Tafeletiquette.

Gastvrijheid.

Een goede samenwerking tussen uw werknemers is belangrijk om uw gast op zijn of haar gemak te laten voelen. Kennis van de juiste vaardigheden zorgt ervoor dat alles soepel verloopt.

Maar ook duidelijkheid over wat de werkgever verlangt en de onderlinge communicatie van de medewerkers is essentieel voor een goede klantgerichte aanpak. 

Niet alle klanten of gasten zijn even makkelijk in de omgang. Soms hebben ze een klacht. Hoe ga je daar goed mee om? Hoe zorg je ervoor dat de klant/gast tevreden is met de afhandeling en tegelijkertijd de reputatie van je bedrijf geen averij oploopt? Wat zijn nou eigenlijk de grootste ergernissen van klanten? 

In onze trainingen geven we tips en trucs om het werk makkelijker en beter uit te kunnen voeren. Zodat de klant/gast zich echt gast voelt. 

Tafeletiquette

Roeien, metselen en taartjes bouwen? U kunt een aardige flater slaan als u niet op de hoogte bent van de juiste etiquette aan tafel. Kennis van de juiste omgangsvormen en tafeletiquette geeft u zelfvertrouwen. Hierdoor kunt u zich ontspannen, kunt u zich beter concentreren op het gesprek en kunt u bovenal ook genieten van het tafelen. 

Wij praten u graag bij over de grootste tafelflaters, over tafelschikking, het gebruik van het tafelgerei, over de diverse wijnglazen die op tafel staan en over geschikte conversatie voor tijdens het diner. 

anne-marie

Uw eigen eetiquette event

Het is helemaal leuk om dit etiqette advies te combineren met een lunch, high tea of diner. Dan kunnen we gelijk daad bij het woord voegen. Wij kunnen dit voor u organiseren in een van de kasteelzalen of buiten in de tuin bij de kasteelvijver van Kasteel de Wittenburg, waar wij gevestigd zijn.

Daarnaast werken wij samen met verschillende restaurants en champagne- & wijnexperts. Wij adviseren u graag over alle mogelijkheden voor een heerlijk eetiquette event.