Zakelijke etiquette

Beheers zakelijke (n)etiquette.
Zodat uw klant zich klant voelt.

Denkt u dat uw klanten niet tevreden zijn met uw dienstverlening? Bent u bang dat u klanten gaat verliezen of dat relaties met zakenpartners beschadigd raken? 

Het doel van zakendoen is om succesvol te zijn en uw doelen te halen. Daarvoor moeten uw klanten en/of zakenpartners tevreden zijn. De correcte omgangsvormen met, en respect en aandacht voor uw relaties is daarbij essentieel om te slagen. 

Uw personeel heeft een enorme invloed op de klanttevredenheid van uw bedrijf. Maar misschien missen zij bepaalde vaardigheden om uw organisatie goed te representeren. Weten zij wel wat u van hen verwacht? En met name, wat de relaties van hen verwachten? 

Het gemis aan communicatieve en sociale vaardigheden kan zich uiten in persoonlijk contact of via digitale communicatie. Onze trainingen richten zich daarom op zowel zakelijke etiquette als netiquette, én netwerkvaardigheden. 

Wat komt er aan bod?

In de training Zakelijke etiquette kan een breed scala aan onderwerpen aan bod komen. U kunt hierbij denken aan: 

  • Groeten & Introduceren
  • Protocol
  • Solliciteren met flair
  • Het wat en hoe van visitekaartjes
  • Lichaamstaal
  • Dining etiquette
  • Presentatie & voorkomen

De kracht van netwerken

Ga netwerken. Het wordt altijd zo terloops gezegd, alsof het zo makkelijk is voor iedereen. Niet iedereen is echter van nature een goede netwerker. 

Maar wat moet u als het wel van u wordt verwacht? Allereerst is het handig om u te realiseren wat netwerken voor u kan betekenen. Het geeft vertrouwen om doelgericht te netwerken.

  • U komt bijvoorbeeld bij anderen ‘op het netvlies’. Zoeken ze een specifiek iemand, dan kunnen ze dus aan u denken.
  • U spreekt mensen met allerlei achtergronden, kennis en ervaring. U kunt van hen leren en bij hen terecht voor advies. Zij willen meestal graag hun levenservaringen met anderen delen. 
  • U groeit als persoon en u voelt zich zelfverzekerder. 

In onze training maken wij u vertrouwd met de gedragsregels rondom netwerken. Zo gaat u vol vertrouwen de volgende netwerkmeeting tegemoet. 

Netiquette.

Wat is dat?

Met netiquette worden de ongeschreven en geschreven regels gericht op het gebruik van communicatie via internet bedoeld. Digitale omgangsvormen. Om het voor iedereen prettig te houden. Verschillende social media partijen schrijven gedragsregels voor en controleren hierop. Ook u kunt voor uw organisatie digitale gedragsregels opstellen.

Social Media

Onzorgvuldig geplaatste berichten op social media door uw medewerkers kunnen uw bedrijf en uw reputatie schaden. Betrek daarom uw personeel bij het bedrijf en leg ze uit wat ze wel en niet moeten doen om als professional uw bedrijf te vertegenwoordigen. 

Online communiceren

Online communiceren, zonder dat je de andere persoon ziet, betekent extra aandacht besteden aan wat en hoe je communiceert. Je weet niet op welk moment jouw boodschap bij de ander binnenkomt en hoe deze persoon jouw boodschap beleeft. Er kan makkelijk een misverstand ontstaan, omdat er iets niet goed wordt begrepen.