skip to Main Content
070-2055757 info@etiquettebureau.com

Wat is etiquette?

Etiquette is een geheel van cultuurgebonden beleefdheidsregels en omgangsvormen. De kern van de etiquette is: rekening houden met de gevoelens van anderen en met de gebruiken in een samenleving, in alle situaties waarin mensen met elkaar omgaan. Het internationale toverwoord blijft dan ook: respect.

Etiquette komt uit het Frans, waar het eerst de inkerving in een stok betekende en later opschrift op een voorwerp. Aan het hof van Filips de Goede kregen de bezoekers de hofregels op een kaartje (een etiquette), zodat ze geen fouten zouden maken. Via deze kaartjes met gedragsregels werd etiquette het woord voor gedragsregels.

Etiquette: niet tuttig maar nuttig

De juiste omgangsvormen en know how van moderne etiquette zijn onlosmakelijk verbonden met professionaliteit.  Ze maken het verschil, zowel in het zakenleven als privé. Het gaat om ‘de fine art of presenting yourself’: u heeft namelijk maar één kans om een goede eerste indruk te maken. Wanneer u goede (zakelijke) omgangsvormen beheerst en weet wat er van u verwacht wordt, maakt u een betere indruk. U voelt zich zelfverzekerder, straalt dat uit en krijgt daardoor meer succes.

                Dress shabbily and they remember the dress; dress impeccably and they remember the woman.

Over ons

Graag stel mij namens het team van Het Etiquette Bureau aan u voor.

Allereerst heet ik u van harte welkom op deze site en stel ik mij namens het team van Het Etiquette Bureau graag aan u voor.

Mijn naam is Anne-Marie van Leggelo. Business, mensen, presenteren en reizen hebben mijn interesse en passie. In Het Etiquette Bureau komt…

Certificaten

Het Etiquette Bureau reikt na een succesvolle training en proeve van bekwaamheid een gerespecteerd certicifaat uit.

Neemt u contact met ons op voor de voorwaarden

Werkwijze

Klant is koning

Zodra u contact met ons opneemt krijgt u zeer spoedig een response waarin al uw vragen beantwoord worden of u krijgt op korte termijn een digitale brochure of offerte toegestuurd. In een telefonisch of persoonlijk overleg met u…

Referenties

Selectie van bedrijven en instanties met klasse waar Anne-Marie en het etiquette team met veel plezier trainingen voor hebben verzorgd:

Tweede kamer fractie SGP, Rabobank, Rotary Wassenaar, Abn Amro Bank, Kasbank, PWC, Verschoor Reizen, Facilicom, Ministerie van VWS, Delissen Martens Advocaten…

Onze tevreden klanten met klasse

×Close search
Zoeken