skip to Main Content
070-2055757 info@etiquettebureau.com

Hoe maak ik een geslaagde eerste indruk? Wie stel ik voor aan wie? Wanneer overhandig ik het visitekaartje? Wat doe ik als een belangrijke klant me tutoyeert in een mail? Binnen hoeveel tijd hoor je een mail te beantwoorden? Wel of niet die das om? Spijkerbroek aan op casual Friday? Mobiel aan of uit tijdens zakelijk gesprek?

Knowhow van de etiquette en de juiste omgangsvormen maken het verschil in het zakenleven. Het geeft rust tijdens uw zakelijke ontmoetingen en maakt het zaken doen een stuk prettiger. Ze geven u het zelfvertrouwen tijdens die ene belangrijke zakelijke bespreking en zorgt er ook voor dat uw personeel precies weet wat te doen in bepaalde situaties.

Met veel bedrijven gaat het in deze tijd niet goed. Bedrijven die willen overleven, moeten zich onderscheiden door meer servicegericht te zijn en gastvrijer. Bijvoorbeeld ministeries en grote banken wenden zich tot ons voor die extra touch. Wij bespreken de valkuilen. Geven tips en tools zodat uw medewerkers nog meer het persoonlijke visitekaartje van het bedrijf zijn en u klanten wint en behoudt.

“Juiste omgangsvormen en stijl worden geassocieerd met professionaliteit”

Trainingen (ook digitaal)

Business etiquette als zakenrelaties ontvangen en bezoeken. *Zakelijke en culinaire omgangsvormen bij een etiquette diner. *Omgangsvormen tijdens zakelijke borrels, recepties en officiële gelegenheden. *Netwerken. *Business etiquette bij buitenlandse relaties. *Zakelijk ‘Gastvrouwschap / Gastheerschap’ voor het bedrijfsleven, overheden en gemeentes, horeca, zorginstellingen. *(Zakelijke) kleding en kledingvoorschriften. *Collegiale en interne zakelijke etiquette. *Sollicitatie en interview Etiquette. *Omgangsvormen en succesvol op Social Media. *Studenten in Business. *Business Etiquette op Hoog Niveau voor Managers.

Voor wie? Managers, secretaresses, stagiaires, studenten,verkopers, ambtenaren, leidinggevenden, accountants, advocaten, werkzoekenden etc. Kortom, voor iedereen die succesvol en professioneel in het zakelijk leven wil zijn.

Passend bij persoon, doelgroep en bedrijf. Interactief, modern, doeltreffend, doelgericht, animerend, leerzaam èn humor met veel beeldmateriaal op een serieuze maar toch losse wijze. 

Onze doelstelling :

  • De deelnemers krijgen inzicht in de waarde en het nut van zakelijke etiquette de omgangsvormen in alle facetten van het professionele leven.
  • De deelnemers leren hoe hun omgangsvormen een krachtige tool zijn om hun persoonlijk en zakelijk succes te beïnvloeden.
  • Ze worden zich bewust van hun persoonlijk aandeel en hun verantwoordelijkheid in het algemene bedrijfsimago en leren dit positief te ondersteunen.

U kunt kiezen voor een workshop of maatwerk (met hand out). Online of offline.

Onderwerpen voor training op maat:

Onder andere: zakelijke en sociale omgangsvormen, netwerken, visitekaartje, communicatie, zakendoen in restaurant, tafelmanieren zakendiner, beursetiquette, telefoonetiquette, secretariaat, elevatorpitch, etiquette voor social media, nettiquette (mailetiquette), internationale etiquette, protocol, gastheerschap, imago en zakelijke dresscodes/kledingadvies.

Workshops

Op zoek naar een spraakmakende workshop?

Voor een afsluiting van de salesdag, voor een bedrijfsuitje, als onderdeel van een personeelstraining, als seminar voor uw studenten, voor die vrijgezellendag, tijdens een gezellige lunch en zakelijk diner of …..’just for fun’.      …

Maatwerk

Een Etiquettetraining op maat houdt in dat u geheel naar uw wens een invulling kunt geven aan de inhoud van de training, coaching of de presentatie voor een groep of een privécoaching. U bepaalt de etiquetteonderwerpen, tijdsduur, aantal personen, aantal trainers en de…

Internationaal

Heeft u het positieve ’ok’-gebaar al spontaan gemaakt tegen die Chinese CEO, Franse manager, Duitse winkelier of Mexicaanse dame? In China en Zuid-Frankrijk staat het voor ’waardeloos’ of ’niets’, in Duitsland komt het over als een belediging en een Mexicaan…

Hospitality

Tafelmanieren

“Roeien, metselen en taartjes bouwen?”

U wilt toch ook goed voor de dag komen als u uit gaat eten en geen flater slaan? Als u weet hoe het hoort aan tafel dan komt u niet alleen professioneler over, het geeft…

Kleding & Imago

“Dress to impress”

Stijl en klasse heeft niets te maken met uw maat of uw gewicht. Stijl en klasse hebben met name te maken met persoonlijkheid en versterkt datgene wat u wilt uitstralen. De juiste, passende kleding is daarbij een essentieel…

Onze tevreden klanten met klasse

×Close search
Zoeken