skip to Main Content
070-2055757 info@etiquettebureau.com

Etiquette Diners & Gastheerschap

Tafelmanieren 

“Roeien, metselen en taartjes bouwen?”

U wilt toch ook goed voor de dag komen als u uit gaat eten en geen flater slaan? Als u weet hoe het hoort aan tafel dan komt u niet alleen professioneler over, het geeft ook zelfvertrouwen waardoor u zich kunt ontspannen, beter kunt communiceren, concentreren en bovenal ook kunt genieten van het tafelen.

Onze “eetiquette” training of workshop kan gecombineerd worden met een diner of lunch of juist puur informatief en ook digitaal gegeven worden.  

‘Etiquette diner’: op een locatie /restaurant naar keuze of bij ons in Kasteel de Wittenburg.
Voor, tijdens, na een ontbijt, brunch, lunch, diner of borrel.
Bestaan uit de onderwerpen: tafel dekken, tafelgerei, wijn, menukaart, tafelschikking, moeilijke gerechten, bediening en de grootste tafelflaters.
Wij werken samen met verscheidene restaurants, champagne-, wijn experts en adviseren u graag over alle mogelijkheden voor een heerlijk eetiquette event.

Vraag vrijblijvend een offerte aan met een programma op maat passend bij uw wens en doelgroep.

**Etiquette Diner met kerst in uw kerstpakket? Als cadeaubon? Of een gezellig etiquette diner voor de Sweet Sixteen of als Afstudeer Diner? Vraag ons naar alle mogelijkheden**

etiquettediner-stijlvol-dineren-tafelmanieren

Gastvrijheid

Voor horeca, Zorginstellingen, het Bedrijfsleven, Overheid, Instellingen en iedereen die een goede gastheer of gastvrouw wil zijn.

At your service’

De glimlach, de begroeting, het handen schudden. Alles wat men moet doen om de klant zich gast te laten voelen, rekenen we tot gastheerschap. Dus ook de inrichting van uw vergaderkamer, het juiste afscheid aan de deur, de alertheid van de bediening, de vriendelijke en correcte wijze waarop de telefoon wordt aangenomen. Alle moeite en inspanning dient uiteindelijk slechts een doel: de klant /gast behagen, voor u winnen en behouden. Aan uw gastheerschap meet de klant af hoe belangrijk hij voor u is en hoeveel moeite u doet om hem tevreden te stellen.

Een goed samenwerking tussen ‘de zwarte- en witte brigade’ / verschillende werknemers van de instelling of bedrijf is van het grootste belang. We bespreken de meest voorkomende werkzaamheden en geven tips en trucs om het werk makkelijker en beter uit te kunnen voeren.
We gaan in op ongewenste situaties die de medewerker kan tegenkomen, zoals lastige gasten en klachten. We leren om hier op een professionele manier mee om te kunnen gaan. Een doeltreffend en leuk onderdeel is Het Gastvrijheidspel waarbij ook de communicatie aanbod komt. Hoofdonderwerpen zijn:
* Communicatie en omgangsvormen tussen collega’s en gasten
* Gastvrijheid
* Service in de praktijk
* Omgaan met ongewenste situaties
Trainingsmethode:
Deze training kent een theoretische en een praktische benadering.

Uw training wordt op maat samengesteld zodat het geheel passend is voor de doelgroep. Wij adviseren u graag. Keuze van onderwerpen oa: representativiteit, klantgerichtheid, omgang van lastige klanten, bediening, gastvrijheid, verbale en non verbale communicatie, etiquette, grootste ergernissen van klanten, kledingadvies en dresscodes, receptiewerkzaamheden, telefonie, agressie, huwelijksetiquette en etiquette voor (taxi)chauffeurs.

Wij werken ook samen met gespecialiseerde acteurs. Neemt u contact op voor meer informatie.

U wilt toch ook een tevreden klant die terugkomt naar uw hotel, uw ziekenhuis, bedrijf, winkel of restaurant? Leer de kneepjes van het vak en geef uw klant die topservice met een glimlach.

 

Maatwerk

Een Etiquettetraining op maat houdt in dat u geheel naar uw wens een invulling kunt geven aan de inhoud van de training, coaching of de presentatie voor een groep of een privécoaching. U bepaalt de etiquetteonderwerpen, tijdsduur, aantal personen, aantal trainers en de…

Kleding & Imago

“Dress to impress”

Stijl en klasse heeft niets te maken met uw maat of uw gewicht. Stijl en klasse hebben met name te maken met persoonlijkheid en versterkt datgene wat u wilt uitstralen. De juiste, passende kleding is daarbij een essentieel…

Internationaal

Heeft u het positieve ’ok’-gebaar al spontaan gemaakt tegen die Chinese CEO, Franse manager, Duitse winkelier of Mexicaanse dame? In China en Zuid-Frankrijk staat het voor ’waardeloos’ of ’niets’, in Duitsland komt het over als een belediging en een Mexicaan…

Zakelijk

Hoe maak ik een geslaagde eerste indruk? Wie stel ik voor aan wie? Wanneer overhandig ik het visitekaartje? Wat doe ik als een belangrijke klant me tutoyeert in een mail? Binnen hoeveel tijd hoor je een mail te beantwoorden? Wel…

Workshops

Op zoek naar een spraakmakende workshop?

Voor een afsluiting van de salesdag, voor een bedrijfsuitje, als onderdeel van een personeelstraining, als seminar voor uw studenten, voor die vrijgezellendag, tijdens een gezellige lunch en zakelijk diner of …..’just for fun’.      …

Onze tevreden klanten met klasse

×Close search
Zoeken