skip to Main Content
070-2055757 info@etiquettebureau.com

Gastheerschap training op maat

De standaard beleefdheidsvormen lijken met de tijd steeds meer te verdwijnen. Steeds minder mensen spreken elkaar aan met ‘U’ of beantwoorden een vraag met 2 woorden. In een informele omgeving maakt dit niet veel uit. Echter als u bezig bent met zakelijke onderhandelingen, laat u liever niks aan het toeval over. Zelfvertrouwen en knowhow van de juiste omgangsvormen en gastheerschap komen goed van pas. 

De investering in een etiquette cursus betaalt zich zeker uit na verloop van tijd. U merkt dat u rustiger en zelfverzekerder in de gesprekken zit, en bent ervan overtuigd dat u op de juiste manier het onderscheid maakt ten opzichte van uw concurrent. Door uw goede gastheerschap kiest de klant hoogstwaarschijnlijk voor u. 

Etiquette cursus en hospitality workshops 

Onze etiquette cursus vindt plaats op op locatie of in Kasteel De Wittenburg. Hier gaan wij dieper in op zakelijke besprekingen tijdens een lunch of diner, en wat correct gastheerschap is. In de training geven wij u handvatten over hoe u omgaat met de tafelschikking, het menu en de wijnkaart en de bediening. Het hoofdstuk tafelflaters leert u op een leuke manier wat u beter niet kunt doen. 

Het doel is om meer ontspannen te zijn tijdens een gesprek aan tafel, waardoor u zich beter kunt concentreren, communiceren en vooral genieten. Dit straalt u uit naar uw tafelgenoot en dat maakt dat men graag met u en uw organisatie in zee gaat. 

Gastheerschap training

Goed gastheerschap in een internationale omgeving 

De omgangsvormen met internationale gasten zijn anders dan wanneer u zaken doet met Nederlanders. U laat goed gastheerschap zien als u zich voorbereidt op de beleefdheidsvormen van uw internationale connecties. Tijdens de etiquette cursus gaan wij in op de regels van uw connecties uit het land waar men vandaan komt. 

Reist u vaker naar een ander land? Ook dan geven wij meer uitleg over hoe u omgaat met de ober, de receptionist in het hotel en de winkelmedewerker. U staat dus stevig in uw schoenen, ondanks dat u in een vreemde omgeving bent. Leer nu alle geheimen van goed gastheerschap met trainingen van Het Etiquette Bureau. Wij helpen u graag met al uw wensen en behoeften. 

Wij adviseren over kleding en imago

Naast begroeting, conversatie en tafelregels is het van belang dat u weet hoe u zich kleedt. In sommige culturen is het gebruik van kleuren zeer belangrijk. Daarom adviseert onze coach in Rotterdam u over een passende dresscode voor elke gelegenheid. Wij bespreken graag met u hoe u goed voor de dag komt met uw kleding. Wat draagt u wel of niet? Wanneer draagt u chique en is casual toegestaan? Etiquette en dresscodes zijn straks geen verrassing meer voor u. 

×Close search
Zoeken